Κατάπολα

Book Online

ή επικοινωνήστε μαζί μας στοinfo@kastanisgroup.gr

Κατάπολα

Tα Κατάπολα είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού και αποτελείται από τρεις οικισμούς: Κατάπολα, Ραχίδι και Ξυλοκερατίδι. Εξίσου όμορφοι, με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και κτισμένοι σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, προσφέρουν διαμονή και ψυχαγωγία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς.

Εδώ θα κολυμπήσετε στην ομώνυμη αμμουδερή παραλία και στους Φοίνικες μια όμορφη ακρογιαλιά. Επίσης, η οργανωμένη παραλία Μαλτέζι με άμμο και χαλίκι ικανοποιεί τις απαιτήσεις κάθε λουόμενου. Μπορείτε να την προσεγγίσετε ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στην αμμουδιά της από το Ξυλοκερατίδι, ή με το καΐκι που κάνει το γύρω του νησιού.

Στο λόφο που υψώνεται πάνω από τα Κατάπολα βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης Μινώας, με αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα και μακρύτερα η γοητευτική περιοχή των Λευκών. Ο επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου μπορεί να δει τμήμα των αρχαίων τειχών της πόλης, την αρχαία Ακρόπολη, το Γυμνάσιο και τα ερείπια ναών των ελληνιστικών χρόνων. Μην παραλείψετε να προσκυνήσετε την Παναγία την Καταπολιανή.